Monday, July 1, 2013

Adice: od ruralne sredine do urbanog naselja u Novom Sadu


Znate li gde su Adice?
Da li ste nekada posetili to skrovito i još uvek manje omiljeno naselje međ Novosađanima?
Ako niste, gotovo sam siguran da dolazi vreme koje pogoduje Adicama.

Grad Novi Sad, lagano prihvata činjenicu da ostaje bez prostora, placeva i ruševnih kuća na čijem mestu bi se gradile zgrade pa se lagano okreće ka Adicama što je dobro za žitelje tog još uvek ruralnog naselja na koje gotovo da niko ne obraća pažnju sem kada je reč o predizbornoj kampanji!
Gde se nalaze Adice?
'' Na kraju grada'' rekli bi mnogi al se može i drugačije: Na samom ulazu u Novi Sad ako se dolazi iz pravca Futoga.
No, ko se kreće Novim Sadom i ko je upoznat za saobraćajnicama u Novom Sadu, svestan je činjenice da nisu Adice na kraju sveta i da se ne prelazi preko brda i gora već se vozi novoizgrađenim bulevarima i za10-tak minuta se stiže...
Adice su podeljene na 2  dela.
Dozvoliću sebi da napravim sledeću kategorizaciju: Stari deo i Novi jer se do Adica uglavnom stiže preko Telepa a ulicom Ćirila Metodija koja se stapa sa Branka Ćopića koja je sinonim za Adice i nju gotovo svi znaju, tu je i trasa autobusa br 6.
Uglavnom su uz ulicu izgrađene kuće i po koja zgrada a uz desnu stranu ulice se  nalaze i dva hotela:
'' Drinić i Lupus'' .
Branka Ćopića presecaju mnoge manje ulice a neke od njih i nisu asfaltirane.
Postoji izgrađena infrastruktura pogodna za život porodica jer postoji vrtić a škola se nalazi na 10 minuta pešačenja tj u Ćirila i Metodija.
U tom delu Adica treba  ulagati u životni sadržaj kako bi postao privlačniji za život i mladima i starima.
A drugi deo Adica do kojeg se dolazi takođe sa Telepa, se uglavnom svodi na prelazak nasipa tj produžetak Rakovačke ulice ili Petefi Šandora, Kotorske...
U tom delu Adica se grade zgrade od po 2 sprata.
Pravi se dosta lep ambijent za život a trenutno veoma povoljan jer za zaista male novce možete dobiti dobru kvadraturu. primera radi:
Stan u Jovana Bjelića od 41 m2 sa dve sobe, kuhinjom, trpezarijom, terasom i naravno kupatilom, možete kupiti za 25.000e sa agencijskom provizijom.
Papiri tih stanova nisu još uvek potpuno sređeni ali su u fazi legalizacije što znači da je zgrada dobila građevinsku  dozvolu a ostatak papira je posle lako rešiti.
Reč je o ulicama u kojima se gradi  i one će u narednom periodu postati dosta atraktivne a sigurno je da će dobiti i asfalt i ostalu infrastrukturu.
Naravno, svakom delu Novog Sada se može naći mana i zamerka  a ja bi svakog podsetio i na nekadašnji izgled Detelinare ili Telepa...ko bi poverovao u takvu transformaciju?
Stoga, treba gledati u budućnost i takve odluke donositi jer ono što danas nije zanimljivo i atraktivno, već sutra može dobiti na vrednosti.
Preporučujem da pročitate još i ostale tekstove:

 Ko određuje i kako odrediti cenu nekretnina?

 Somborski Bulevar kao investicija u budućnost

 Kako prepoznati kupca nekretnine koji nije iz Novog Sada?

 Zašto je dobro imati svog brokera - Agenta - za nekretnine?

Hvala vam na čitanju a ako vam se dopao tekst, budite slobodni da ga podelite sa svojim prijateljima na Facebooku i drugim socijalnim mrežama.

Srdačan pozdrav
Ćazim Salihi
061 66 22 851
Vaš broker za Nekretnine
https://www.facebook.com/VasBrokerZaNekretnine?ref=hl














0 comments:

Post a Comment