Wednesday, March 27, 2013

Šta prodaje broker za nekretnine?


Šta je u današnjem vremenu najvažnije?
Šta je na ceni?
Pre nego što sam ušao u posao sa nekretninama, verovao sam da broker za nekretnine prodaje kuće i stanove koje svi traže a danas shatam da je to bilo pogrešno shvatanje i verovanje.
Danas je najvrednija informacija, ona se plaća.






Kupovina nekretnine nije lak posao čak i kada se ima novaca jer je veoma teško doći do odgovarajućeg stana ili kuće a još je teže uklopiti se finansijski.




Potrebno je puno razgledanja i puno razgovora sa prodavcima kao i živaca jer prodavci veoma često precenjuju svoje kuće ili stanove, nahvale ih kao da je hotel sa 5 zvezdica a ono?
Na taj način vaša kupovina stana postaje pravo mučenje, ako  se vratimo na vrednost dobijene prave informacije u pravo vreme o čemu sam i u prethodnom tekstu pisao.







Kuća koja je na slici se  nalazi u Sremskoj Kamenici i ima svoju tržišnu vrednost oko 100.000e ali je njena cena iz određenih okolnosti bila 90000e da bi zbog hitnosti  i nepredvidivih okolnosti cena pala na 59.740.
Koliko je uštedeo kupac?
On je platio proviziju agenciji i to 3% od ukupne vrednosti nekretnine ali je uštedeo 30.000e,malo?
Takve se informacije plaćaju a da se nije vozikao po gradu i okolnim mestima.



Hvala vam na čitanju a ako vam se dopao tekst, budite slobodni da ga podelite sa prijateljima na Facebooku i ostalim socijalnim mrežama.
A ako vam zatreba pomoć pri kupovini nekretnine ili prodaje, kontaktirajte me putem telefona ili emaila.
Srdačan pozdrav
Ćazim Salihi
061 66 22 851
cazim.salihi@gmail.com







1 comments:

  1. Trzista za nekretnine Novi Sad , Beograd, Nis, i uglavnom u svim vecim gradovima se ne mogu zamisliti bez agenata za nekretnine. Usled ogromne ponude kupac nije u stanju da klasifikuje sve nekretnine, zbog toga je daleko lakse obici par agencija i naci adekvatnu nekretninu, koju cak moze biti i jeftinija nego uobicajeno.

    ReplyDelete