Friday, March 15, 2013

Pitanja na koja treba odgovoriti pre kupovine nekretnine

 Dobro došli.
Ovaj blog je tek u pripremi pa se informacije u vezi sa određenim temama i stanovima koji će biti u ponudi, mogu očekivati za 5 do 6 dana.
Trudiću se da pružim malo drugačije informacije o samim stanovima i delovima grada u kom se isti nalaze baš kao i na šta sve treba obratiti pažnju prilikom kupovine.

Kupovina stana ili kuće, za mene nije samo prostor, zidovi koje ćemo gledati svaki dan i koji će pričati priču o nama samima, već je zadatak kojim se trebamo baviti jer u tom prostoru, među tim zidovima treba da provedemo ostatak života.
Po meni je veoma važno da se o svemu dobro razmisli i donese ispravna odluka jer nije svejedno gde ćemo živeti, u kom delu grada, ko će nam biti komšija?
Veoma je važno uzeti u obzir trenutno stanje na tržištu nekretnina jer nešto što se čini da je danas veoma povoljno i može se kupiti za male pare, već za par godina može da poveća svoju cenu kao što je slučaj sa nekretninama na Bulevaru Evrope u Novom Sadu koji još uvek nije atraktivan kao što će biti u budućnosti.
Tu činjenicu treba uzeti u obzir kao i sledeće što se tiče parking mesta sa kojim Novi Sad ima velikih problema, potom  blizine  domova zdravlja, policijske stanice, autobuske stanice kao i stopa kriminala u određenim gradovima i delovima grada.
Na primer, meni su u prvih nedelju dana stanovanja u ulici Gagarinova 10 u Novom Sadu u dva navrata obili auto i odneli sve što je bilo vredno a nešto kasnije su mi iz hodnika zgrade  ukrali dečiji bicikl koji je tamo ostavljen na 3 minute.
To nisam znao a komšije su se čudile mom čuđenju.




0 comments:

Post a Comment