Friday, July 5, 2013

Da li verujete agentima za nekretnine?


Ovako izgleda u očima kupca Agent za nekretnine, zar ne?
A šta je istina?
Još uvek nisam imao luksuz da stavim noge na kancelarijski sto i da se u toj meri opustim jer nam je uglavnom u kancelariji frka, traže se stanovi za kupce, pregovara se sa prodavcima, slikaju se stanovi i nadamo se prodaji!
Kupci uglavnom sa nepoverenjem pristupaju agentima prodaje i agencijama jer nas smatraju derikožama i ne radnicima a istina je da smo vam mi pomoćnici i da smo tu zbog vas.
Naravno, da smo na poslu zbog sebe i provizije ali tu proviziju moramo zaraditi a kako to uraditi?
Ako kupcu u najkraćem roku pronađemo željenu nekretninu, ako on bude zadovoljan lokacijom i cenom, onda smo mi uradili svoj posao al to nije uvek lako.
Mi postavljamo  pitanja o porodici kupca , za koga kupuje?
Zašto?
Koliko je spreman da investira  u svoju nekretninu?
Da li je važno da se u blizini nalazi škola?
Da li ima automobil?
Koliko godina imaju deca?
I još mnogo toga što ponekada nervira kupca jer mu nije jasno zašto to nas to zanima i iz kog razloga je sve to bitno?
E, zavisno od broja pitanja i interesovanja samog agenta za vas, se može proceniti da li razgovarate sa profesionalcem koji zauzima konsulatnski princip prodaje ili o osobi koja vas vas vidi samo kao procenat?
Sva ta pitanja su postavljena da bi pomogla agentu da svoj posao uradi na što bolji način.
Na primer: Ako kupac ima malu decu, bilo bi poželjno da se u blizini nekretnine nalazi dom zdravlja, igralište, parkić i naravno škola, zar ne?
Ako kupac ima velika primanja i vozi automobil, želi da pobegne od centra grada, njemu bi odgovarao stan na Novom Naselju bez obzira što i nije blizu centra?
Ima mnogo primera a pitanja i odgovori na njih su ključni za upešan posao a on je, uspešan samo kada su svi zadovoljni: Kupac, Prodavac, Agent!
I stoga bi preporučio da imate malo više poverenja u agente, da im pomognete, da zajedno radite na odabiru vašeg životnog prostora, jer oni su tu zbog vas.
Hvala vam na čitanju a ako  vam se dopao tekst, budite slobodni da ga podelite sa prijateljima na Facebooku i ostalim socijalnim mrežama

Srdačan pozdrav
Ćazim Salihi
061 66 22 851
httaps://www.fmacebook.com/VasBrokerZaNekretnine?ref=hl
Vaš broker za Nekretnine





0 comments:

Post a Comment